• Κοτόπουλο κάρυ

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

     

    Υλικά

     

    • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
    • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 σποράκια κακουκουλέ σπασμένα
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, χωρίς τα σποράκια της
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού Garam Massala
    • 1 ½ κουτάλι της σούπας ΚΑΡΥ ΠΑΣΤΑ
    • 1 κουταλιά της σούπας τομάτα πελτέ Αλάτι
    • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, ή γιαούρτι (προαιρετικά)

     

    Περιγραφή

    Θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασικές γεύσεις και να ταξιδέψεις μέσα από την κουζίνα σου στη μακρινή Ινδία; Τρεις εύκολες συνταγές σου δίνουν την ευκαιρία να νιώσεις... μαχαραγιάς.

    Ετοιμασία

    • 1.Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το κακουλέ, το ανακατεύετε για λίγο, για να αρωματιστεί το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, στη συνέχεια ρίχνετε την πιπεριά, το σκόρδο και το κοτόπουλο.
    • 2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει.
    • 3. Σ’ αυτό το σημείο, ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς τη κρέμα και ½ φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
    • 4. Τέλος ρίχνετε τη κρέμα, ανακατεύετε, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3 λεπτά ακόμα.

     

    «Πηγή: www.lampiri.gr »