• Μπουτάκια κοτόπουλου με γαρνιτούρα ντομάτες ψητές

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

     

    Υλικά

     

    • 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα ξεκοκαλισμένα
    • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι 2 σκελίδες σκόρδου λειωμένες
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

     

    Για τη γαρνιτούρα:

    • ... ντομάτα
    • ... 2 φλιτζάνια του τσαγιού μικρά ντοματίνια
    • ... 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
    • ... 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • ... 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
    • ... 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
    • ... 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
    • ... 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ... 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

     

    Περιγραφή

    Το νόστιμο, δεν είναι απαραιτήτως παχυντικό και απαγορευμένο! Σας έχω δύο προτάσεις για κοτόπουλο με χαμηλές θερμίδες, για να μην έχετε τύψεις μόλις σηκωθείτε από το τραπέζι...

    Ετοιμασία

    • 1. Βάλτε τα μπουτάκια με τα 4 πρώτα υλικά να τα μαρινάρετε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Κατά διαστήματα γυρίζετε τα για να ρουφάνε μαρινάδα, απ' όλες τις μεριές.
    • 2. Ανάψτε το γκριλ.
    • 3. Βγάλτε τα μπουτάκια από το ψυγείο, ρίξτε τους αλατοπίπερο και ψήστε τα στο γκριλ. Βγάλτε τα, σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να περιμένουν.
    • 4. Ανάψτε το φούρνο στους 250ο C.
    • 5. Αλείψτε τα ντοματίνια με το λάδι και ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τα και ανακατέψτε τα με το αλατοπίπερο τον μαϊντανό, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη κάπαρη.

     

    «Πηγή: www.lampiri.gr »