• Ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου και μπουτάκια όλο χρώμα

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

     

    Υλικά

     

    • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί Philadelphia με σκόρδο και λαχανικά
    • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα και σπασμένα
    • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 4 φιλέτα κοτόπουλου των 170γραμμ. κομμένα στα δυο
    • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

     

    Περιγραφή

    Το νόστιμο, δεν είναι απαραιτήτως παχυντικό και απαγορευμένο! Σας έχω δύο προτάσεις για κοτόπουλο με χαμηλές θερμίδες, για να μην έχετε τύψεις μόλις σηκωθείτε από το τραπέζι...

    Ετοιμασία

    • 1. Καβουρντίστε τα αμύγδαλα στο τηγάνι που θα φτιάξετε τα φιλέτα, για να μη λερώνετε 2 τηγάνια.
    • 2. Αναμείξτε μέσα σε ένα μπολ, το τυρί, με 3 κουταλιές της σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα και 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    • 3. Κάντε μια οριζόντια σχισμή στο φιλέτο του κοτόπουλου για να δημιουργήσετε μια τσεπούλα. Γεμίστε τη τσεπούλα με 1 ½ κουταλιά της σούπας με το μίγμα του τυριού. Κλείστε τη τσεπούλα με μια οδοντογλυφίδα και αλατοπιπερώστε τα.
    • 4. Βάλτε στο τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία και ψήστε τα φιλέτα για 6 λεπτά περίπου από την μια πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη μέχρι να γίνουν. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν το κρέας είναι λευκό μέχρι μέσα.
    • 5. Βγάλτε τα από το τηγάνι, αφήστε τα να μείνουν 2 λεπτά και σερβίρετε τα πασπαλισμένα με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

     

    «Πηγή: www.lampiri.gr »