• Σαλάτες με κοτόπουλο

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

     

    Υλικά

    • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε φέτες
    • Διάφορα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
    • Διάφορα φρούτα πεπόνι καρπούζι ροδάκινα
    • Καβουρντισμένα καρύδια πεκάν Τρίμα τυριού φέτας, ή ροκφόρ

     

    Ντρέσινγκ

    • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής
    • 3 κουταλιές της σούπας balsamico
    • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ή μέλι
    • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο Αλάτι και πιπέρι

     

    Περιγραφή

    Αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη, δημιουργούμε ένα πολύχρωμο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.

    Η επιλογή των λαχανικών μπορεί να είναι, μαρούλι, μαρούλι κατσαρό, σαλάτα Γαλλική, σπανάκι, ρόκα, ή και λίγο απ' όλα... Από φρούτα, φράουλες, πεπόνι, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ακτινίδια, ανανά και σταφύλια.

     

    Ετοιμασία

     

    • 1. Καβουρντίζετε σε ένα τηγάνι τα καρύδια πεκάν και τα αφήνετε στην άκρη.
    • 2. Βάζετε ένα τηγάνι-γκριλ να ζεσταθεί καλά και ψήνετε το κοτόπουλο.
    • 3. Κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά.
    • 4. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά. Αραδιάζετε στη μέση, τις φέτες του κοτόπουλου. Στολίζετε γύρω-γύρω με τα φρούτα, τα πεκάν και το τυρί.
    • 5. Χτυπάτε τη κρέμα με το balsamico, τη ζάχαρη, ή το μέλι και τον παπαρουνόσπορο μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα.

     

    «Πηγή: www.lampiri.gr »