• Κοινωνική ευθύνη

  Η κοινωνική ευθύνη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια ενός οργανισμού ή μίας επιχείρησης, καθώς είναι οντότητες άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

  Απέναντι στους ανθρώπους

  Ειδικότερα όμως, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, είναι υποχρέωση όλων μας να υπάρχει ευαισθητοποίηση προς ευπαθείς ομάδες, δείχνοντας το «ανθρώπινο» πρόσωπό μας.
  Ο ΑΠΣ Άρτας, με ευαισθησία και με έντονο το συναίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης βοηθάει σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κρατικούς φορείς, ιδρύματα, συλλόγους κλπ. με χορηγίες που βοηθούν το έργο των συνανθρώπων μας, προς άτομα που χρήζουν την ανάγκη όλων μας αλλά και την έμπρακτη συμπαράστασή μας.

  Ενδεικτικά:

  Δωρεές :

  1. Τμήμα Εθελοντισμού Άρτας
  2. Ι.Μ. Άρτας
  3. Ι.Μ. Καρδίτσας
  4. Δήμος Αρταίων (για τους άπορους)
  5. ΟΚΑΝΑ - Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών

  Πρόσφορα προϊόντων :

  1. «Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ» Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων
  2. «Γαλήνη των ΑΜΕΑ»
  3. «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης για άτομα με Νοητική Υστέρηση.
  4. «Η ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Συμπαράστασης Ορφανών-Εγκαταλελειμμένων-Κακοποιημένων και Αναπήρων Ανηλίκων.
  5. Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Μεταμόρφωση Αττικής

  Στη στήριξη της Πολιτιστικής και Αθλητικής δραστηριότητας


  Ο ΑΠΣ Άρτας βρίσκεται και δίπλα στα πολιτιστικά δρώμενα που κρατούν ζωντανή την φλόγα της παράδοσης του τόπου μας αλλά και δίπλα στον αθλητισμό ενισχύοντας τις προσπάθειες ομίλων που μας κάνουν υπερήφανους....!!! Έτσι υπήρξε χορηγός σε Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και Αθλητικά Σωματεία - Ακαδημίες του Νομού Άρτας.

  Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Συνεταιρισμός υπήρξε μέγας χορηγός της γυναικείας ομάδας του χάντμπολ της Αναγέννησης Άρτας η οποία αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος.

  Για την προστασία του περιβάλλοντος

  Ο ΑΠΣ Άρτας όντας ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος πρεόβη το 2009 στην ολοκλήρωση της κατασκευής μονάδας βιολογικού καθαρισμού όπου διατίθενται όλα τα υγρά απόβλητα του πτηνοσφαγείου.
  Επιπλέον, εφαρμόζοντας μελέτη βασισμένη στις αρχές του HACCP και με γνώμονα τους εφαρμοστέους κανόνες υγείας των ζώων και της δημόσιας υγείας ο ΑΠΣ Άρτας κατασκεύασε μονάδα αδρανοποίησης ζωικών υποπροϊόντων κατηγορίας 2 & 3 καθώς και λέβητας καύσης βιομάζας όπου γίνεται η πλήρης εκμετάλλευση αυτών για την παραγωγή ενέργειας που εξυπηρετεί τις ανάγκες του πτηνοσφαγείου.
  Κύρια δραστηριότητα της μονάδας αυτής είναι η επεξεργασία των υποπροϊόντων του σφαγείου με στόχο την παραγωγή βιοακαυσίμων, καύσιμο μονάδων συμπαραγωγής , πρώτη ύλη για ζωοτροφές κτλ.Οι πρώτες ύλες που επεξεργάζεται η μονάδα αυτή είναι υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για ανθρωπινή κατανάλωση ή είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.
  Επίσης στον ΑΠΣ Άρτας λειτουργεί και μονάδα αποτέφρωσης υψηλού δυναμικού.