• Φιογκάκια ολικής με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

     

    Υλικά

     

    • 2 φλυτζάνια βραστό ή ψητό κοτόπουλο χοντροκομμένο
    • Μισή πιπεριά κόκκινη και μισή κίτρινη
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 2 κονσέρβες μανιτάρια σε φέτες
    • 500 γρ φιογκάκια ολικής αλέσεως
    • 1 γιαούρτι (200 γρ)
    • 2-3 κουταλιές μαγιονέζα
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    Περιγραφή

    Πολύ νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών αλλά και θαυμάσιο κρύο  πιάτο!

    Ετοιμασία

     

    1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Σε περίπτωση που δεν έχει στεγνώσει καλά το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Χωρίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με μαχαίρι σε δύο λεπτά φιλέτα -εσκαλόπ-.

    2. Πολτοποιούμε το σκόρδο, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

    3. Ζεσταίνουμε στο σκεύος μας το λάδι, σωτάρουμε ελαφριά το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια αλατίζοντας. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το σκεύος μόλις αρχίσουν να μαραίνονται - περίπου μετά από 2 λεπτά.

    4. Βάζουμε άλλες 2 με 3 κουταλιές σούπας λάδι στο σκεύος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Η ένταση της κουζίνας πρέπει να είναι μεσαία προς υψηλή. Αμέσως προσθέτουμε το φασκόμηλο και γυρνάμε τα φιλέτα ώσπου αυτά να ψηθούν. Σε μέτρια ένταση εστίας θα χρειαστείτε περίπου ένα τέταρτο.

    5. Ελέγχουμε το κοτόπουλο και όταν αυτό έχει ψηθεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματίνια, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το σκεπάζουμε με το καπάκι του για πέντε λεπτά.