• Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα και Γραβιέρα

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

     

    Υλικά

    • 2 φιλέτα Κοτόπουλο
    • 4 Λιαστές Ντομάτες
    • 2 μπαστουνάκια Γραβιέρα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί κατά προτίμηση γλυκό
    • 2 φέτες Μπέικον

     

    Περιγραφή

     

    Συνοδεύστε με ένα ποτήρι δροσερό μοσχοφίλερο

    Εύκολο και γρήγορο γεύμα για ένα βράδυ μετά τη δουλειά!

     

    Ετοιμασία

     

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου

    2. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο

    3. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και το μπαστουνάκι γραβιέρας. Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες προκειμένου να μην ανοίξουν τα φιλέτα

    4. Σε τηγανάκι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μπέικον. Αν το μπέικον είναι αρκετά λιπαρό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.

    5. Προσθέτουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα και τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές.

    6. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο

    7. Σε μικρό ταψάκι τοποθετούμε λαδόκολλα και τα γεμιστά φιλέτα, προσθέτουμε το μπέικον και τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι

    8. Ψήνουμε στο φούρνο μας για 30-45 λεπτά.

    Συνοδεύστε με ρόκα σαλάτα ή ρύζι και ενα ποτήρι δροσερό μοσχοφίλερο