• Φιλέτο Κοτόπουλο στο BBQ με lime και μουστάρδα

    Κλικ για μεγέθυνση

    Άτομα

    Η συνταγή είναι για 4 άτομα.

     

    Υλικά

     

    • 4 φιλέτα κοτόπουλο
    • Χυμό από 2 lime
    • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 1 κ.γ. γρέσκο θυμάρι ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

     

    Περιγραφή

     

    Μαρινάρετε φιλέτο κοτόπουλο σε μουστάρδα προσθέτοντας χυμό lime. Το κοτόπουλο γίνεται με τον τρόπο αυτό πολύ τρυφερό και αρωματικό.

    Αν δεν έχετε lime μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου αρωματικό.

     

    Ετοιμασία

     

    1. Κόβουμε τα φιλέτα με τρόπο butterfly ανοιγοντάς τα στα 2 ώστε να αποκτήσουν ομοιόμορφο πάχος και να ψηθούν γρηγορότερα

    2. Αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ , προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

    3. Ψήνουμε στο bbq ή σε γκριλιέρα για 20 λεπτά αλλάζοντας πλευρά κάθε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά

    Σερβίρουμε με σαλάτα.