Μπούτια Κοτόπουλο με Ντoμάτα και φρέσκια Ρίγανη

Κοτόπουλο με μπάμιες λιαστές
January 10, 2022
Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα και Γραβιέρα
January 10, 2022

Άτομα

Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

Υλικά

  • 4 μπούτια Κοτόπουλο
  • 400 γρ. Φρέσκια Ντομάτα ή 1 κουτί Ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.γ. ξερή Ρίγανη
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Περιγραφή

Αν έχουν στερέψει οι ιδέες σας για το μπούτια Κοτόπουλο μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή!

Ετοιμασία

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας

2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου

3. Αλείφουμε με λάδι μικρό ταψακι και τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλο

4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε Προσθέτουμε και την ξερή ρίγανη και στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα

5. Τοποθετούμε διάσπαρτα στο ταψί και τη φρέσκια ρίγανη

6. Ψήνουμε στη θέση 2 του φούρνου για 1,5 ώρα. Αν χρειαστεί, στην πορεία του ψησίματος νερό προσθεστε λίγο ζεστό νερό απο το βραστήρα (σε εμένα δε χρειάστηκε να προσθέσω)