Τάρτα Κοτόπουλο

Κοτοκεφτέδες με ούζο
January 10, 2022
Ινδικό κοτόπουλο «TANDOORI»
January 10, 2022

Άτομα

Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 50gr βούτυρο
  • 200gr αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 50gr αλεύρι (σκληρό)
  • 80gr ξινόγαλο
  • 1 αυγό
  • ¼ κ.γλ. αλάτι

Για την γέμιση:

  • 300gr κοτόπουλο (ψητό)
  • 300gr κασέρι (τριμμένο)
  • 200gr μανιτάρια (λευκά)
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι (φρεσκοτρυμμένο)
  • ½ κ.γλ. θυμάρι

Για  την κρέμα:

  • 250ml ξινόγαλο
  • 100ml γάλα (φρέσκο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¼ κ.γλ. αλάτι

Περιγραφή

Μια κλασική τάρτα κοτόπουλου είναι πάντα νόστιμη, σ’ αυτή όμως την συνταγή, η προσθήκη του ξινόγαλου στην βάση της τάρτας αλλά και την κρέμα, την κάνει ξεχωριστή!

Ετοιμασία

1. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε και τα 2 είδη αλεύρι με το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

2. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πάλι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

3. Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

4. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά μας.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα της γέμισης σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

6. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά της κρέμας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας τακτικά με σύρμα.

7. Ετοιμάζουμε την ζύμη της τάρτας, με την βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε μια λαδόκολλα. Ανοίγουμε ένα φύλλο με το οποίο καλύπτουμε την ταρτιέρα.

8. Γεμίζουμε την τάρτα με την γέμιση και καλύπτουμε με την κρέμα την τάρτα.

9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον, πριν την σερβίρουμε.

Τρώγεται ζεστή ή κρύα!