Ο συγκεκριμένος ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την βέλτιστη εμπειρία σας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies.
Η συνταγή είναι για 2 άτομα.
Πολύ νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών αλλά και θαυμάσιο κρύο πιάτο!
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Σε περίπτωση που δεν έχει στεγνώσει καλά το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Χωρίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με μαχαίρι σε δύο λεπτά φιλέτα -εσκαλόπ-.
2. Πολτοποιούμε το σκόρδο, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
3. Ζεσταίνουμε στο σκεύος μας το λάδι, σωτάρουμε ελαφριά το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια αλατίζοντας. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το σκεύος μόλις αρχίσουν να μαραίνονται – περίπου μετά από 2 λεπτά.
4. Βάζουμε άλλες 2 με 3 κουταλιές σούπας λάδι στο σκεύος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Η ένταση της κουζίνας πρέπει να είναι μεσαία προς υψηλή. Αμέσως προσθέτουμε το φασκόμηλο και γυρνάμε τα φιλέτα ώσπου αυτά να ψηθούν. Σε μέτρια ένταση εστίας θα χρειαστείτε περίπου ένα τέταρτο.
5. Ελέγχουμε το κοτόπουλο και όταν αυτό έχει ψηθεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματίνια, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το σκεπάζουμε με το καπάκι του για πέντε λεπτά.
Ο συγκεκριμένος ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την βέλτιστη εμπειρία σας. Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies.
Τα Απολύτως Απαραίτητα Cookies θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας!
Τα cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα. Απαιτείται η συναίνεσή σας για τη χρήση των συγκεκριμένων cookies.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies