Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.

Ινδικό κοτόπουλο «TANDOORI»
January 10, 2022
Κοτόπουλο με άρωμα λεμονιού και ρίγανη
January 10, 2022

Άτομα

Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.

Υλικά

6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα.

Μαρινάδα

  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 250γραμμ.
  • γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Περιγραφή

Διαφορετικές μαριναρινάδες, για να απογειώσουν γευστικά το κοτόπουλο σας. Είναι ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Ετοιμασία

  • Χαράζετε τα φιλέτα. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι.
  • Ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το αλάτι και τρίβετε τα φιλέτα βάζοντας το υλικό και στις σχισμές που έχετε κάνει με το μαχαίρι.
  • Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και περιχύνετε τα φιλέτα.
  • Τα πασαλείβετε καλά-καλά για να καλυφθούν τελείως, τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Βγάζετε το φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνετε στα κάρβουνα, ή στο γκριλ, ακόμα και στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ασπρίσουν μέχρι μέσα.