Κοτόπουλο με άρωμα λεμονιού και ρίγανη

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.
10/01/2022
Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε κρασί
10/01/2022

Άτομα

Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.

Υλικά

6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα.

Μαρινάδα

  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας λειωμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο πιπέρι

Περιγραφή

Διαφορετικές μαριναρινάδες, για να απογειώσουν γευστικά το κοτόπουλο σας. Είναι ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

Ετοιμασία

  • Χαράζετε τα φιλέτα.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι.
  • Βάζετε τα φιλέτα μέσα και τα πασαλείβετε καλά-καλά για να καλυφθούν τελείως, τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Βγάζετε το φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνετε.