Σαλάτες με κοτόπουλο

Μπουτάκια κοτόπουλου με γαρνιτούρα ντομάτες ψητές
June 30, 2021
Φιλέτο Κοτόπουλο με Φασκόμηλο, Ντοματίνια και Κάπαρη
January 3, 2022

Άτομα

Η συνταγή είναι για 2 άτομα.

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε φέτες
  • Διάφορα ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • Διάφορα φρούτα πεπόνι καρπούζι ροδάκινα
  • Καβουρντισμένα καρύδια πεκάν Τρίμα τυριού φέτας, ή ροκφόρ

Ντρέσινγκ

  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 3 κουταλιές της σούπας balsamico
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ή μέλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού παπαρουνόσπορο Αλάτι και πιπέρι

Περιγραφή

Αφήνοντας την φαντασία μας ελεύθερη, δημιουργούμε ένα πολύχρωμο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.

Η επιλογή των λαχανικών μπορεί να είναι, μαρούλι, μαρούλι κατσαρό, σαλάτα Γαλλική, σπανάκι, ρόκα, ή και λίγο απ’ όλα… Από φρούτα, φράουλες, πεπόνι, ροδάκινα, δαμάσκηνα, ακτινίδια, ανανά και σταφύλια.

Ετοιμασία

  • 1. Καβουρντίζετε σε ένα τηγάνι τα καρύδια πεκάν και τα αφήνετε στην άκρη.
  • 2. Βάζετε ένα τηγάνι-γκριλ να ζεσταθεί καλά και ψήνετε το κοτόπουλο.
  • 3. Κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά.
  • 4. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα λαχανικά. Αραδιάζετε στη μέση, τις φέτες του κοτόπουλου. Στολίζετε γύρω-γύρω με τα φρούτα, τα πεκάν και το τυρί.
  • 5. Χτυπάτε τη κρέμα με το balsamico, τη ζάχαρη, ή το μέλι και τον παπαρουνόσπορο μέχρι να ομογενοποιηθούν, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τη σαλάτα.