Φιλέτα κοτόπουλου με μπάμιες και ντοματίνια

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, χορηγός του 6ου Δρόμου του Γιοφυριού.
29/03/2022
07/04/2022

Άτομα

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτα στήθους από τα Κοτόπουλα Άρτας , κομμένα σε λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • 300 γρ. μπάμιες, φρέσκες ή κατεψυγμένες (τις φρέσκες τις καθαρίζουμε ως εξής: ξεφλουδίζουμε περιμετρικά το κοτσανάκι τους, αφήνοντας έναν κώνο και φροντίζοντας να μην ανοίξουμε τρύπα, ώστε να μην ξεχυθούν τα σπόρια στο μαγείρεμα.
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 1σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη.
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. ντοματίνια
  • 100 ml ξίδι
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τις μπάμιες, τις περιχύνουμε με το ξίδι και 200 ​​ml νερό και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στην άκρη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν λιγότερα «σάλια» κατά το μαγείρεμα. Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα στήθους από τα Κοτόπουλα Άρτας για περίπου 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 – 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια , 200 ml νερό, αλατοπίπερο και τα φιλέτα κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά, να γίνει το κοτόπουλο και να «σκάσουν» τα ντοματίνια.
  • Οι μπάμιες θα «κρατάνε» λίγο. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καταπώς επιθυμούμε – στην περίπτωση αυτή, όμως, προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα ντοματίνια προς το τέλος. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και αποσύρουμε.