Ινδικό κοτόπουλο «TANDOORI»
Άτομα
Η συνταγή είναι για 2 άτομα.
Υλικά
- 2 ½ κιλά περίπου κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ή φιλέτο, ή μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη* Αλάτι Χυμό, από 1 λεμόνι
Μαρινάδα «TANDOORI»
- 2½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού Garam Massala
Η Garam Massala, είναι ένα μίγμα, με τα ακόλουθα μπαχάρια:
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Περιγραφή
Θέλεις να ξεφύγεις από τις κλασικές γεύσεις και να ταξιδέψεις μέσα από την κουζίνα σου στη μακρινή Ινδία; Τρεις εύκολες συνταγές σου δίνουν την ευκαιρία να νιώσεις… μαχαραγιάς.
Ετοιμασία
Υπάρχουν δυο εκδοχές να τα μαγειρέψετε:
Στο γκριλ
- 1.Ανάψτε το γκριλ σας σε μέτριο προς δυνατό.
- 2.Βάλτε τη σχάρα του φούρνου σας πάνω σε ένα ταψί, για να μη στάζει το κοτόπουλο και σας λερώσει.
- 3.Ακουμπήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω στη καυτή σχάρα, αλείψτε τα με λίγο λάδι και βάλτε τα στη μεσαία θέση του φούρνου. Ψήστε τα, για 20-25 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν.
Στα κάρβουνα
- Το μυστικό μου: Όσο ψήνετε το Tandoori στα κάρβουνα κόψτε 1 κρεμμύδι σε δαχτυλίδια και βάλτε τα κάπου δίπλα να τα ψήσετε. Του πηγαίνει πάρα πολύ. Συνοδέψτε το με λευκό ρύζι και σάλτσα τομάτας chutney.