Κοτόπουλο Κρασάτο με Χυλοπίτες
Άτομα
Η συνταγή είναι για 6 άτομα.
Υλικά
- 2 κιλά Κοτόπουλο
- 600 γρ. Χυλοπίτες
- 500 γρ. Συμπυκνωμένος Χυμός Ντομάτας
- 1/2 ποτήρι – 125 ml Ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι – 125 ml Κόκκινο Κρασί
- 2 Κρεμμύδια
- 2 ξυλάκια Κανέλα
- 2 κ.γ. Ζάχαρη
- 2-3 φύλλα Δάφνη
- Μπαχάρι
- Αλάτι
- Κεφαλοτύρι τριμμένο
Περιγραφή
Μια απλή αλλά αγαπημένη συνταγή, ιδανική για κυριακάτικο μεσημεριανό με την οικογένεια.
Συνοδεύστε με κόκκινο κρασί και πολλή όρεξη!!!
Ετοιμασία
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Το πλένουμε καλά και στραγγίζουμε καλά το κρέας.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν αυτό ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις μερίδες του κοτόπουλου.Το κρέας είναι αρκετό οπότε αν δεν χωράνε όλες οι μερίδες στον πάτο του σκεύους για να σοταριστούν βάζουμε τις μισές μερίδες, σοτάρουμε τις βγάζουμε και βάζουμε τις υπόλοιπες.
3. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί. Περιμένουμε να περάσουν περίπου 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα.
4. Αλατίζουμε το φαγητό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και τη δάφνη
5. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό
6. Σε χύτρα ψήνουμε για 1/2 ώρα, διαφορετικά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για 1 περίπου ώρα.
8. Ενώ η σάλτσα βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Έχουμε ένα βραστήρα έτοιμο με βραστό νερό και προσθέτουμε στις χυλοπίτες όποτε χρειάζεται.Οι χωριάτικες χυλοπίτες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά βράσιμο στη σάλτσα.
9. Σερβίρουμε σε πιατέλα το κοτόπουλο μαζί με τις χυλοπίτες.
10. Συνοδεύουμε το φαγητό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
TIPS :