Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι.

Άτομα
Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.
Υλικά
6 φιλέτα κοτόπουλου 175γραμμ. περίπου το ένα.
Μαρινάδα
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο 250γραμμ.
- γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Περιγραφή
Διαφορετικές μαριναρινάδες, για να απογειώσουν γευστικά το κοτόπουλο σας. Είναι ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος και ταυτόχρονα πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.
Ετοιμασία
- Χαράζετε τα φιλέτα. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με καπάκι.
- Ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το αλάτι και τρίβετε τα φιλέτα βάζοντας το υλικό και στις σχισμές που έχετε κάνει με το μαχαίρι.
- Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και περιχύνετε τα φιλέτα.
- Τα πασαλείβετε καλά-καλά για να καλυφθούν τελείως, τα σκεπάζετε με το καπάκι και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζετε το φιλέτα από το ψυγείο και τα ψήνετε στα κάρβουνα, ή στο γκριλ, ακόμα και στο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ασπρίσουν μέχρι μέσα.