Bowl με κινόα και κοτόπουλο

07/04/2022
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»
11/05/2022

Το Lemon Chicken Quinoa Bowl είναι ένα εύκολο γεύμα με μεγάλη θρεπτική αξία. Τρυφερές μπουκιές κοτόπουλου μαγειρεύονται σε μια νόστιμη σάλτσα βουτύρου με κινόα, ρόκα, ψητά ντοματίνια και κρεμμύδι.

Υλικά

  • Φιλέτο στήθος από τα Κοτόπουλα Άρτας
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Μαγειρεμένη κινόα
  • Φύλλα ρόκας
  • Ντοματίνια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μαγειρέψτε κινόα : Ξεπλένετε την κινόα και προσθέστε την κατσαρόλα. Ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό σε 1 φλιτζάνι κινόα και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά.
  • Υλικά προετοιμασίας : Κόψτε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, ψιλοκόψτε το σκόρδο και ξεπλύνετε τη ρόκα.
  • Μαγειρέψτε το κοτόπουλο : Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Όταν το βούτυρο και το λάδι αρχίσουν να τσιγαρίζουν, προσθέστε κομμένα κομμάτια φιλέτο στήθος από τα Κοτόπουλα Άρτας και το ψιλοκομμένο σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Γυρίστε και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο από το τηγάνι στο πιάτο. 
  • Ντοματίνια : Ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίξτε μέσα τα κομμένα ντοματίνια και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι τα ντοματίνια και το κρεμμύδι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Βγάζουμε από το τηγάνι, το βάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Φτιάχνουμε σάλτσα λεμονιού : Ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο να λιώσει.
  • Ανακατέψτε τα υλικά μαζί : Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια στο τηγάνι με τη σάλτσα λεμονιού. Ρίχνετε με κουτάλι την κινόα για να τηγανιστεί και ανακατεύετε. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ρόκα. Αλατοπιπερώνουμε με αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.